sreda, 06. februar 2013

Threats to GamersLjubitelji računalniških iger, bodite previdni! V letu 2013 so strokovnjaki podjetja Kaspersky Lab zabeležili 15 milijonov poizkusov obiskov ponarejenih strani, ki so bile videti kot spletne strani največjih razvijalcev spletnih iger. Vsak dan smo bili priča do 50.000 poizkusom preusmeritev na strani, preko katerih se izvajajo napadi ribarjenja (phishing).

Njihovi strokovnjaki imajo za ljubitelje računalniških iger nekaj priporočil, kako se zaščititi pred spletnimi kriminalci:

- Vedno bodite pozorni na e-poštna sporočila, ki jih pošlje administratorski strežnik spletne igre in zahteva osebne informacije o vašem računu ali pooblastila. Na povezavo ne kliknite takoj – morda gre za ponarejeno spletno stran.

- Ne prenašajte neuradnih popravkov iz sumljivih virov. Kaj lahko se namreč zgodi, da boste prenesli še dodatno "darilo" v obliki trojanskega konja, ki se bo namestil v vaš sistem in pričel krasti vsa vaša gesla.

- Uporabljajte profesionalne varnostne rešitve. Na primer, Kaspersky Internet Security 2013 vključuje najsodobnejše tehnologije, ki so na voljo za odkrivanje in blokiranje škodljivih programov. Poleg tega vključuje poseben način delovanja za računalniške igre, ki skoraj ne obremenjuje sistemskih virov in izklopi obvestila takoj, ko zaženete igro.

Ni komentarjev:

Objavite komentar